Instalace a obsluha tepelného čerpadla

Čerpadla
4min. čtení

Obsah

Přemýšlíte o tom, že byste si pořídili tepelné čerpadlo, ale nejste si jistí, jestli pro něj máte vhodný prostor? Nebo vás od investice do tohoto vysoce ekologického a ekonomického zdroje vytápění odrazují obavy, že jej nebudete umět obsluhovat? Ani s jedním si nemusíte lámat hlavu. Vybrat nejlepší umístění vnitřní i venkovní jednotky tepelného čerpadla vám pomůže náš technický specialista. A obsluha? Ta je podobně jednoduchá jako ovládání televize.

Jak probíhá instalace tepelného čerpadla

Instalace tepelného čerpadla proběhne rychle, bez velkého prášení a taky profesionálně. O kompletní montáž a zprovoznění se totiž během pouhých dvou či tří dnů postará některý z našich profi týmů. Všichni Schlieger montážníci jsou opakovaně proškolováni, aby jim neunikly ani ty nejnovější trendy a poznatky. A hlavně mají bohaté zkušenosti z velkého množství předchozích realizací.

Na vás zbude jediný úkol – vytipovat vhodné místo pro vnitřní a venkovní jednotku. Samozřejmě vám s tím pomůže náš technický specialista. Ale kdybyste se na jeho příjezd chtěli připravit, můžete o příhodných místech popřemýšlet dopředu sami. Aby vám to šlo jako po másle, připravili jsme pro vás seznam několika okolností, které je dobré při vybírání zohlednit.

Kam umístit vnitřní jednotku

Jak napovídá už samotný název, vnitřní jednotka tepelného čerpadla má své místo ve vnitřních prostorách vaší nemovitosti. Nejčastěji ji instalujeme do bývalých kotelen, do sklepů nebo do technických místností.

Vnitřní jednotku však lze nainstalovat do jakékoliv místnosti, která splňuje tyto parametry:

✓šířka alespoň 1,5 m

✓délka minimálně 1,5 m

✓výška alespoň 1,8 m pro nádrže do objemu 300 l a minimálně 2,1 m pro větší nádrže

✓dveřní otvor o šířce aspoň 70 cm

✓napojení na odpad (pro odvod kondenzátu)

Při výběru konkrétního umístění vnitřní jednotky ve zvolené místnosti pamatujte na to, že po obou stranách vnitřní jednotky je potřeba alespoň 50 cm volného prostoru a před ním pak minimálně 80 cm. Díky tomu bude tepelné čerpadlo nejen dobře fungovat, ale také se snadněji zprovozní a jednodušší bude rovněž jeho údržba a servis.

Hledáme vhodné místo pro vnější jednotku

Venkovní jednotku je dobré umístit tak, aby ji šlo co nejsnadněji propojit s vnitřní částí tepelného čerpadla. Ideální situací tedy je, když venkovní jednotka stojí před zdí místnosti, ve které se nachází jednotka vnitřní.

Samotné propojení obou částí je v takovémto případě poměrně jednoduché. Stačí udělat prostup skrz zeď a tím pak protáhnout trubky a kabeláž. Nemusíte se bát toho, že při tvorbě prostupu dojde k poškození fasády či ke znečištění okolí. Podobných otvorů jsme už vytvořili tisíce, takže dobře víme, jak zajistit hladké vrtání. Navíc při něm používáme odsávání prachu, díky kterému minimalizujeme množství nečistot.

Při hledání vhodného místa pro venkovní jednotku myslete rovněž na to, že i to nejtišší tepelné čerpadlo vydává provozní zvuky. Naše technologické postupy dokázaly sice ztišit provoz čerpadel pod úroveň šepotu, ale v zájmu zachování dobrých sousedských vztahů i vlastního pohodlí dobře zvažte, kam venkovní jednotku postavíte. Tepelné čerpadlo se dá samozřejmě také odhlučnit pomocí osvědčených fíglů.

Připojení do elektrické sítě a k topnému systému

Naše profi montážní týmy se postarají o kompletní instalaci tepelného čerpadla. Ta zahrnuje i připojení do elektrické sítě. Samozřejmostí je také instalace samostatné jističové skříňky.

Zajistíme rovněž kompletní napojení na váš topný systém. A pokud by náš technický specialista při návštěvě vašeho domu zjistil, že pro maximální funkčnost tepelného čerpadla by bylo dobré vyměnit nebo doplnit radiátory, postaráme se s předstihem i o to.

Obsluha tepelného čerpadla je jednoduchá jako ovládání televize

Tepelné čerpadlo vám samozřejmě nejen nainstalujeme, ale také zprovozníme. Nastavíme vám všechny parametry tak, aby čerpadlo topilo přesně podle vašich představ.

Při předávání vám rovněž ukážeme, jak si můžete sami regulovat teplotu, nastavovat různé teplotní režimy či načasovat zapnutí čerpadla na určitou dobu. A víte, co je na ovládání tepelného čerpadla nejlepší? Že kvůli tomu nemusíte běžet do sklepa. Požadované hodnoty si díky mobilní aplikaci můžete nastavit odkudkoliv. Sami uvidíte, že obsluha tepelka je podobně jednoduchá jako ovládání chytré televize.

Kdybyste si přesto s něčím nevěděli rady, mrkněte do podrobného návodu, anebo zavolejte na naši servisní linku. Rádi vám s obsluhou poradíme.

Teď už víte, že ani kvůli instalaci, ani kvůli obsluze tepelného čerpadla si nemusíte dělat vrásky. Pokud chcete už za pár měsíců šetřit nemalé částky za energie, a ještě na to dostat štědrou dotaci, stačí udělat jediné. Vyplnit krátký a nezávazný poptávkový formulář.

instalace tepelného čerpadla,obsluha tepelného čerpadla,instalace tč,obsluha tč

Aplikace pro chytré telefony, díky které můžete ovládat své tepelné čerpadlo Premium X odkudkoliv

Proč Schlieger?

Jsme zkušení, na trhu jsme od roku 2010

5 100+

Tepelných čerpadel

11 900+

Fotovoltaických elektráren

1 000+

Fototermických systémů

Vyvíjíme a dodáváme zařízení nejvyšší kvality, vybavené pokročilými funkcemi.

Investujeme do vývoje vlastních produktů a řízení pomocí umělé inteligence.

Jsme členové těchto asociací

Carousel - Dotace
Fotovoltaika s garancí dotace

Fotovoltaika s garancí dotace

instalace tepelného čerpadla,obsluha tepelného čerpadla,instalace tč,obsluha tč
Výkonné a spolehlivé systémy, které vytáhnou ze slunce maximum. Konzultace zdarma. Velkorysé záruky.
instalace tepelného čerpadla,obsluha tepelného čerpadla,instalace tč,obsluha tč
instalace tepelného čerpadla,obsluha tepelného čerpadla,instalace tč,obsluha tč

Vyřešte energie jednou provždy!

Nechte si zdarma vypracovat návrh fotovoltaiky nebo tepelka přesně na míru vaší spotřebě.

    Připravíme vám individuální nabídku

    Ozveme se vám do 24 hodin

    Jsme jednička na trhu v počtu realizací

    Mapa+dodavka 1
    Přes 18 500 instalací v zemích EU

    Fotovoltaickou elektrárnu vám postavíme v nížině i na horách.

    PO – PÁ 8 – 16 hod

    Fotovoltaika
    do 30 dnů nebo zdarma!

    chevron_right

    Dotace až 195 000 Kč

    chevron_right

    Úspora až 60 % el. energie

    chevron_right

    Patentované bezrámové panely

    Sledujte nás