Pasivní domy: Jaké výhody přinášejí a co je potřeba splnit

Pasivní domy jsou moderní typy bydlení, které jsou navrženy tak, aby výrazně šetřily energii. Díky špičkové izolaci a chytrým technologiím tyto domy téměř nepotřebují vytápění nebo chlazení, což vám ušetří spoustu peněz na účtech za energie. Navíc jsou šetrné k životnímu prostředí, protože spotřebovávají minimální množství energie. Pokud hledáte domov, který vám zajistí pohodlí a zároveň pomůže chránit planetu, pasivní dům je skvělou volbou. Pokud uvažujete o stavbě nového domu nebo o rekonstrukci stávajícího, možná jste už slyšeli o pasivních domech. Ale co to vlastně pasivní dům je a jaké jsou jeho výhody?

Co je to pasivni dům
Fotovoltaika
10min. čtení

Obsah

Chcete vědět, kolik s našimi produkty ušetříte?

Využijte možnosti bezplatné a nezávazné konzultace. Ozveme se vám do 24 hodin.

    10% Vyplněno

    Vyberte si kombinaci

    (Vyberte alespoň 2 produkty)

    fotovoltaika

    FotovoltaikaTepelné čerpadloSolární kolektor

    Jaký je Váš nynější hlavní zdroj vytápění?

    defaultPlynDřevoElektřinaJiné

    Na jakém typu budovy má být systém instalován?

    defaultŘadový důmRodinný důmBytový důmDvojdomekKomerční budovaJiné

    Jaký tvar střechy má Váš dům?

    defaultSedlová střechaPlochá střechaPultová střechaJiné

    Kolik osob žije ve vaší domácnosti?

    1-23-45+Nelze určit

    Jste majitelem domu?

    AnoNe

    Pro kterou lokalitu chcete spočítat dotaci?

    Probíhá ověřování

    Zjišťujeme, zda je produkt ve vaší oblasti dostupný. Chvilku vydržte!

    Loading..

    Gratulujeme, nabídka je ve vaší oblasti dostupná!
    Rádi vám zdarma poskytneme další informace.

    E-mail *

    Telefonní číslo *

    Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

    Koncept pasivního domu, který vznikl v Německu v 90. letech, se stal v oblasti stavebnictví průlomovým. Jeho cílem je vytvořit budovy, které jsou téměř nezávislé na externích zdrojích energie. Toho se dosahuje kombinací vysoce kvalitních izolačních materiálů, pečlivého návrhu a efektivního využití pasivních zdrojů energie, jako je sluneční svit. Výsledkem jsou domy, které jsou nejen energeticky úsporné, ale také pohodlné a zdravé pro své obyvatele. 

    Co to je pasivní dům

    Pasivní dům je typ budovy navržený tak, aby měl velmi nízkou spotřebu energie a vysoký komfort bydlení. Spotřebuje až o 90 % méně energie než běžné domy. Toho je dosaženo díky promyšlenému architektonickému návrhu, kvalitní izolaci, vzduchotěsnosti a řízenému větrání s rekuperací tepla. Výsledkem je stabilní vnitřní prostředí s minimálními náklady na vytápění či chlazení.,

    Co je to pasivni dům

    Hlavní výhody a nevýhody pasivního domu

    Výhody pasivního domu Nevýhody pasivního domu
    Úspora energie až o 90 % ve srovnání s běžnými domy Vyšší počáteční investice do stavby (cca o 10-15 % více než u běžného domu)
    Nízké provozní náklady díky minimální spotřebě energie Nutnost pečlivého plánování a precizního provedení stavby
    Zdravé a komfortní vnitřní prostředí díky řízenému větrání Omezené možnosti dodatečných úprav a změn v konstrukci domu
    Stálý přísun čerstvého vzduchu bez průvanu a hluku Složitější a nákladnější opravy v případě poškození vzduchotěsné obálky budovy
    Příjemná a stabilní teplota po celý rok bez ohledu na venkovní podmínky Závislost na elektřině pro provoz ventilačního systému a dalších technologií
    Minimální dopad na životní prostředí a přispění k udržitelnosti Nutnost zvyku na odlišný způsob větrání a regulace teploty v interiéru
    Moderní a nadčasový design s vysokou estetickou hodnotou Potenciálně vyšší vlhkost vnitřního vzduchu při nesprávném užívání
    Zvýšení hodnoty nemovitosti na trhu Omezený výběr dodavatelů a specializovaných firem pro stavbu a údržbu

    Je pravda, že stavba pasivního domu je nákladnější než stavba běžného domu. Kvalitní izolační materiály, speciální okna a další technologie potřebné k dosažení vysoké energetické účinnosti si žádají vyšší počáteční investici. Ale nenechte se odradit – z dlouhodobého hlediska se tato investice rozhodně vyplatí. Díky minimální spotřebě energie ušetříte značné prostředky za vytápění a chlazení, takže se vám vložené peníze postupně vrátí.

    Aby váš pasivní dům fungoval tak, jak má, je nezbytné jeho stavbu svěřit zkušenému týmu odborníků. Celý proces výstavby vyžaduje detailní plánování a precizní provedení, což může vést k mírně delší době realizace a složitějšímu průběhu než u běžné stavby. Ale nebojte se – výsledek stojí za to! S pomocí specialistů získáte domov, který vám bude sloužit dlouhá léta s minimálními náklady na provoz.

    Jedním z aspektů, který je třeba zvážit před stavbou pasivního domu, jsou vaše budoucí plány. Po dokončení stavby už není snadné provádět zásadní změny v dispozici nebo konstrukci domu. Pokud tedy patříte mezi ty, kteří rádi často mění rozložení místností nebo plánují rozsáhlé rekonstrukce, pasivní dům pro vás možná není tou nejlepší volbou. Na druhou stranu, pokud hledáte stabilní a účelně navržené bydlení, pasivní dům vám poskytne vysoký komfort a úspory po mnoho let.

    Co musí splňovat pasivní dům

    Pasivní dům je budova navržená tak, aby dosahovala velmi nízké spotřeby energie pro vytápění a chlazení, aniž by bylo nutné používat konvenční systémy vytápění nebo klimatizace. Aby mohl být dům označen za pasivní, musí splňovat několik klíčových kritérií:

    Nízká spotřeba energie Pasivní dům spotřebuje velmi málo energie na vytápění a chlazení. Za rok by neměl spotřebovat více než 15 kWh/m² na vytápění a chlazení a celková spotřeba energie (včetně spotřebičů a ohřevu vody) by neměla přesáhnout 120 kWh/m².
    Kvalitní izolace Je velmi dobře izolován. Stěny, střecha i podlaha jsou zabaleny do silné vrstvy izolace, která zabraňuje úniku tepla v zimě a přehřívání v létě. Vzduchotěsnost se měří tzv. Blower Door testem a musí dosáhnout hodnoty n50 ≤ 0,6 h⁻¹. To znamená, že maximální počet výměn vzduchu za hodinu nesmí překročit 0,6 při tlakovém rozdílu 50 Pa.
    Vzduchotěsnost Dům je postaven tak, aby do něj neunikal teplý vzduch a nezatékalo. Všechny spáry a otvory jsou pečlivě utěsněny. Pro pasivní domy platí velmi přísné požadavky na vzduchotěsnost. Ideální hodnota je 0,6, což znamená, že se celý vzduch v domě vymění za hodinu jen 0,6krát. Pro srovnání, běžný nový dům má hodnotu mnohem vyšší, často až 15,4.
    Kvalitní okna a dveře Okna a dveře v pasivním domě jsou speciálně navržena tak, aby zabránila únikům tepla. Mají vynikající izolační vlastnosti a jsou dokonale těsná. Okna musí být velmi dobře utěsněná a vybavená dvojím nebo trojitým zasklením, které závisí na klimatických podmínkách. Takové zasklení až šestinásobně snižuje únik tepla ven v zimě a dovnitř v létě ve srovnání s jednoduchým sklem. Zároveň zabraňuje tvorbě kondenzace na vnitřní straně oken. Rámy oken musí také minimalizovat únik tepla z interiéru. Okna musí mít velmi nízký součinitel prostupu tepla (obvykle U ≤ 0,80 W/(m²K)), což je dosaženo vícevrstvými zaskleními s izolačními rámy. Okna jsou navíc často orientována na jih, aby maximalizovala pasivní solární zisky.
    Řízené větrání s rekuperací tepla V pasivním domě je nainstalován chytrý větrací systém, který dovnitř neustále přivádí čerstvý vzduch a odvádí použitý vzduch ven. Zároveň ale z odváděného vzduchu získává teplo, kterým ohřívá čerstvý přiváděný vzduch, takže se teplo neztratí. Účinnost rekuperace by měla být alespoň 75 %.
    Využití slunečního tepla Okna v domě jsou chytře rozmístěna tak, aby v zimě dovnitř pouštěla co nejvíce slunečního tepla. V létě naopak slouží stínění a noční větrání, aby se dům nepřehříval.
    Zamezení únikům tepla Je navržen tak, aby se v něm nevytvářely místa, kudy by mohlo teplo snadno unikat (tzv. tepelné mosty). Vše je pečlivě promyšleno a zaizolováno.

    Aby dům splnil všechny tyto požadavky, je potřeba ho velmi pečlivě navrhnout a postavit. K tomu je zapotřebí zkušený tým odborníků, kvalitní materiály a precizní provedení všech detailů. Výsledkem je ale opravdu úsporný a pohodlný dům, ve kterém se vám bude skvěle bydlet. A navíc ušetříte spoustu peněz za energie!

    Splnění těchto kritérií zajišťuje, že pasivní dům je energeticky velmi efektivní, s nízkými provozními náklady a zároveň poskytuje vysoký komfort pro obyvatele

    6 užitečných tipů: Jak topit v pasivním domě

    V pasivním domě je potřeba tepla na vytápění minimální díky kvalitní izolaci, vzduchotěsnosti a využití pasivních solárních zisků. Přesto je nutné zajistit dodatečný zdroj tepla. Přesto je v chladnějších obdobích potřeba zajistit dodatečné teplo. Zde jsou některé způsoby, jak můžete efektivně vytápět pasivní dům:

    1. Větrací systém s rekuperací tepla

    Pasivní domy jsou vybaveny speciálním větracím systémem, který se nazývá rekuperace tepla. Tento systém neustále přivádí čerstvý vzduch do domu, aniž by docházelo k velkým tepelným ztrátám. Rekuperátor totiž využívá teplo z odcházejícího vzduchu k ohřevu čerstvého vzduchu, který přichází zvenčí. Tímto způsobem je dům neustále větraný a zároveň udržuje stabilní teplotu, což výrazně snižuje potřebu dodatečného vytápění. V některých případech může být systém vybaven malým topným tělesem, které přihřívá přiváděný vzduch.

    TIP na článek! Proč se vyplatí kombinace tepelného čerpadla a rekuperace

    2. Tepelná čerpadla

    Tepelná čerpadla jsou velmi efektivní zařízení, která přeměňují energii z okolního prostředí (vzduchu, země nebo vody) na teplo pro váš domov. Existují různé typy tepelných čerpadel, ale v pasivních domech se často používají čerpadla vzduch-vzduch nebo vzduch-voda. Dokáže pokrýt potřebu tepla na vytápění i ohřev teplé vody s nízkými provozními náklady. S porovnáním s běžným otopným systémem lze ušetřit až 75% provozních nákladů na vytápění.

    vykon modelu tepelneho cerpadla

    Ověřte si, zda se vám vyplatí tepelné čerpadlo

      21% Vyplněno

      Jaký je váš nynější hlavní zdroj vytápění?

      tepelne-cerpadlo

      defaultPlynDřevoElektřinaJiné

      Kolik osob žije ve vaší domácnosti?

      1-23-45+Nelze určit

      Jste majitelem domu?

      AnoNe

      Lokalita plánované instalace tepelného čerpadla

      Probíhá ověřování

      Hledáme nejvhodnější řešení s nejkratší návratností pro Vaši nemovitost

      Loading..

      Gratulujeme, našli jsme pro Vás nabídku s výhodnou návratností. Rádi vám zdarma poskytneme další informace.

      E-mail *

      Telefonní číslo *

      Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

      Na pořízení tepelného čerpadla lze získat dotaci v rámci programu Nová zelená úsporám. Výše dotace se pohybuje od 80 000 Kč do 140 000 Kč v závislosti na typu tepelného čerpadla a energetické náročnosti budovy.

      3. Podlahové vytápění

      Podlahové vytápění je ideální volbou pro pasivní domy, protože pracuje s nízkou teplotou vody. Podlahové trubky rovnoměrně rozvádějí teplo po celé ploše místnosti, což zajišťuje příjemnou a stabilní teplotu v domě. Díky tomu, že pasivní domy mají velmi dobré izolační vlastnosti, stačí nízká teplota vody v podlahovém vytápění k udržení komfortní teploty. Některé pasivní domy používají nízkoteplotní podlahové vytápění, které může být napájeno z centrálního zdroje tepla, jako je tepelný čerpadlo, nebo v kombinaci s fotovoltaickými panely.

      TIP na článek! 5 důvodů: Proč si pořídit tepelné čerpadlo s podlahovým topením

      4. Krb nebo kamna na dřevo

      V některých pasivních domech se používá krb nebo kamna na dřevo jako doplňkový zdroj tepla. Tento způsob vytápění je nejenom estetický, ale také přináší určitou míru nezávislosti na elektrické energii. Krb nebo kamna mohou v chladných dnech rychle ohřát celý dům. V pasivním domě však obvykle postačí malý zdroj tepla, protože ztráty tepla jsou velmi nízké.

      5. Solární panely

      Solární panely mohou být velmi užitečné pro předehřev vody nebo pro podporu vytápění domu. Solární termické panely využívají energii ze slunce k ohřevu vody, která může být následně použita buď přímo pro vytápění, nebo pro ohřev užitkové vody. Toto řešení je ekologické a výrazně snižuje náklady na provoz domu. Existují dva hlavní typy solárních panelů, které lze v pasivním domě využít:

      Fotovoltaické panely

      Jak funguje fotovoltaická elektrárna1

      Fotovoltaické panely, které přeměňují sluneční záření přímo na elektrickou energii, jsou skvělým řešením pro pasivní domy. Díky nim můžete napájet spotřebiče, osvětlení i vytápění, a to s minimálními náklady. Proč je jejich využití v pasivním domě tak výhodné?

      • Pokrytí spotřeby energie: Pasivní dům má velmi nízkou spotřebu energie. Fotovoltaické panely proto často stačí na pokrytí velké části, nebo dokonce veškeré energie, kterou dům potřebuje.
      • Energetická soběstačnost: S dostatečným množstvím solárních panelů může váš dům fungovat téměř nezávisle na vnějších zdrojích energie.
      • Prodej přebytků do sítě: Když váš dům vyrobí více energie, než spotřebuje, můžete přebytečnou energii prodat zpět do sítě. To znamená nejen úspory, ale také možnost vydělat si na provoz domu.
      • Uložení energie na později: Pomocí bateriových systémů můžete přebytečnou energii uložit a použít ji později, třeba v noci nebo během zimních měsíců, kdy slunce tolik nesvítí.

      Ověřte si, zda se vám vyplatí fotovoltaika s baterií

        15% Vyplněno

        Na jakém typu budovy má být solární systém instalován?

        fotovoltaika

        defaultŘadový důmRodinný důmBytový důmDvojdomekKomerční budovaJiné

        Jaký tvar střechy má váš dům?

        defaultSedlová střechaPlochá střechaPultová střechaJiné

        Jste majitelem domu?

        AnoNe

        Lokalita plánované instalace fotovoltaiky

        Probíhá ověřování

        Hledáme nejvhodnější řešení s nejkratší návratností pro Vaši nemovitost

        Loading..

        Gratulujeme, našli jsme pro Vás nabídku s výhodnou návratností. Rádi vám zdarma poskytneme další informace.

        E-mail *

        Telefonní číslo *

        Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

        TIP! Jak vybrat nejlepší solární panely pro vaši fotovoltaiku Proč používáme bezrámové fotovoltaické panely DAH Solar a jaké jsou hlavní výhody

        Solární termické panely (solární kolektory)

        Jak funguje solární ohřev vody1

        Tyto panely využívají sluneční energii k ohřevu vody, kterou pak můžete využít různými způsoby:

        • Ohřev teplé užitkové vody (TUV): Solární termické panely dokážou zajistit většinu, nebo dokonce veškerou teplou vodu, kterou vaše domácnost potřebuje. Ať už jde o sprchování, mytí nádobí nebo praní, solární kolektory vám mohou výrazně snížit náklady na ohřev vody.
        • Podpora vytápění: V chladnějších měsících mohou solární kolektory přispět k vytápění vašeho domu. Zvláště efektivní jsou v kombinaci s nízkoteplotními systémy, jako je podlahové vytápění, které zajišťují příjemné teplo s minimální spotřebou energie.

        TIP! Ohřev vody v programu NZÚ Light od 1. 6. 2024

        6. Elektrické vytápění

        V pasivních domech je i elektrické vytápění ekonomicky přijatelnou možností, a to díky velmi nízké potřebě tepla. Můžete využít například elektrické topné rohože, radiátory nebo přímotopy. Tyto zdroje tepla jsou snadno regulovatelné a lze je rychle zapnout jen tehdy, když je to potřeba. Při dobré izolaci a těsnosti domu bude spotřeba elektřiny minimální.

        TIP! Výměna elektrokotle za tepelné čerpadlo: Ušetřete až 75 % nákladů na vytápění

        Vytápění v pasivním domě je otázkou nalezení správné rovnováhy mezi pasivními a aktivními prvky. Důležité je maximálně využívat přirozené zdroje tepla a minimalizovat tepelné ztráty. Ať už si vyberete jakýkoliv způsob vytápění, díky vlastnostem pasivního domu bude potřeba tepla velmi nízká, což se příznivě projeví na vašich účtech za energie.

        Doporučujeme produkty Schlieger

        Porovnání spotřeby tepla na vytápění v různých typech domů

        Typ domu Popis Potřeba tepla na vytápění [kWh/(m2a)]
        Starší dům Domy postavené před rokem 1990, často s nedostatečnou izolací a zastaralými technologiemi. Vysoká spotřeba energie na vytápění. 200 – 300
        Současná novostavba Domy splňující současné stavební normy a předpisy. Lepší izolace a účinnější technologie než starší domy, ale stále relativně vysoká spotřeba energie. Možnost instalace tepelného čerpadla nebo solárních panelů pro ohřev vody pro snížení nákladů na energie. 80 – 140
        Nízkoenergetický dům Domy s lepší izolací, vzduchotěsností a řízeným větráním. Využívají pasivní solární zisky a účinné technologie. Spotřeba energie je výrazně nižší než u běžných novostaveb. Tepelné čerpadlo a solární ohřev vody jsou často používány pro další snížení spotřeby energie. 15 – 50
        Pasivní dům Domy s velmi vysokou úrovní izolace, vzduchotěsnosti a řízeným větráním s rekuperací tepla. Maximálně využívají pasivní solární zisky. Mají minimální spotřebu energie na vytápění a vysoký komfort bydlení. Tepelné čerpadlo a solární ohřev vody mohou být integrovány do systému pro dosažení ještě nižší spotřeby energie. ≤ 15
        Nulový dům, dům s přebytkem tepla Domy s ještě lepšími parametry než pasivní domy. Produkují stejné nebo větší množství energie, než sami spotřebují. Přebytek energie může být využit pro jiné účely nebo dodáván do sítě. Dosahují nejvyšší úrovně energetické soběstačnosti. Tepelné čerpadlo, solární ohřev vody a fotovoltaická elektrárna jsou často standardem. Velikost fotovoltaické elektrárny je dimenzována tak, aby pokryla většinu nebo veškerou spotřebu energie v domácnosti a produkovala přebytky. ≤ 

        Mohlo by Vás také zajímat:

        Kolik peněz lze získat z dotací na pasivní domy

        V rámci programu Nová zelená úsporám lze v oblasti B (Novostavba) získat finanční prostředky na opatření Pasiv+. Za tímto označením se skrývá definice “domu s velmi nízkou energetickou náročností s důrazem na použití obnovitelných zdrojů energie”. 

        Základní dotace na výstavbu pasivního domu

        1. Standardní pasivní dům:
          • Na výstavbu domu, který splňuje základní kritéria pasivního standardu, lze získat dotaci ve výši 300 000 Kč. Tento příspěvek je určen pro domy s velmi nízkou spotřebou energie na vytápění, které dosahují požadované úrovně vzduchotěsnosti, tepelné izolace a využívají řízené větrání s rekuperací tepla.
        2. Vysoce úsporný pasivní dům:
          • Pokud váš dům dosahuje ještě přísnějších energetických parametrů, například se blíží tzv. nulovému domu nebo dokonce aktivnímu domu (kde produkce energie převyšuje spotřebu), může dotace dosáhnout až 450 000 Kč. Tento vyšší příspěvek reflektuje dodatečné investice do technologií a konstrukčních řešení, které ještě více snižují energetickou náročnost domu.

        Dotace na obnovitelné zdroje energie:

        Typ opatření Výše dotace
        Tepelné čerpadlo vzduch-voda až 140 000 Kč
        Solární termický systém až 50 000 Kč
        Fotovoltaický systém až 150 000 Kč
        Řízené větrání se zpětným získáváním tepla až 100 000 Kč
        Výplně stavebních otvorů (okna a dveře) až 40 000 Kč
        Zelená střecha až 100 000 Kč
        Využití tepla z odpadní vody až 5 000 Kč

        Kolik peněz lze získat?

        Celková výše podpory může činit až 535 000 Kč na jeden rodinný dům, v závislosti na kombinaci různých opatření a splnění specifických podmínek.

        Plánujete rekonstrukci domu? Pak by vás možná mohlo zajímat, na co vše můžete v rámci renovace získat dotaci

        Závěr

        Pasivní domy představují moderní a ekologicky šetrné řešení bydlení, které nabízí řadu výhod. Klíčovou výhodou je extrémně nízká spotřeba energie na vytápění, což vede k výrazným úsporám na provozních nákladech a k snížení uhlíkové stopy. Díky vynikající izolaci, řízenému větrání s rekuperací tepla a využití obnovitelných zdrojů energie poskytují pasivní domy vysoký komfort bydlení s příjemnými teplotami po celý rok.

        Pro dosažení pasivního standardu je však nutné splnit přísné technické požadavky, jako je například vysoká vzduchotěsnost, kvalitní izolace a efektivní využití solárních zisků. Stavba takového domu může být náročnější a nákladnější, avšak díky dostupným dotacím, jako je program Nová zelená úsporám, lze tuto investici výrazně snížit.

        Přinášejí tedy nejen finanční a ekologické benefity, ale také zdravější a komfortnější životní prostředí pro své obyvatele. Pokud hledáte udržitelné bydlení, které je zároveň ekonomicky výhodné, pasivní dům je volbou, která stojí za zvážení.

        Nejčastěji kladené dotazy

        Výstavba pasivního domu se pohybuje kolem 45 000 až 60 000 Kč za metr čtvereční, což znamená, že celkové náklady na dům o rozloze 150 m² mohou dosáhnout 6,75 až 9 milionů Kč. I když jsou pořizovací náklady vyšší než u standardních domů, díky dotacím a výrazným úsporám na energiích se investice může vrátit během 10-15 let.

        Ano, je možné zateplit stávající dům na pasivní standard, avšak náklady na takovou rekonstrukci mohou být vysoké a závisí na konkrétních podmínkách objektu.

        Ne, pro stavbu pasivního domu není potřeba žádné speciální povolení. Stačí dodržet platné stavební předpisy a požadavky na energetickou náročnost budov.

        Pasivní dům vyžaduje stejnou údržbu jako běžný dům. Je třeba pravidelně čistit vzduchotechnické jednotky, kontrolovat těsnost oken a provádět běžné opravy. Díky své konstrukci však pasivní domy obecně vyžadují méně údržby.

        Nízkoenergetický dům a pasivní dům se liší především v úrovni energetické efektivity a technických požadavcích. Nízkoenergetický dům je stavba, která spotřebuje méně energie než běžné domy, ale stále vyžaduje aktivní vytápění a chlazení. Jeho roční spotřeba energie na vytápění se obvykle pohybuje mezi 30-50 kWh/m².

        Naopak, pasivní dům je navržen tak, aby spotřeboval ještě méně energie, obvykle maximálně 15 kWh/m² ročně. Toho dosahuje díky vynikající tepelné izolaci, téměř vzduchotěsné konstrukci a systému řízeného větrání s rekuperací tepla, který minimalizuje tepelné ztráty. Pasivní dům tak může fungovat bez tradičního topného systému, což je rozdíl oproti nízkoenergetickému domu, který obvykle stále vyžaduje nějaký zdroj vytápění.

        Proč Schlieger?

        Jsme zkušení, na trhu jsme od roku 2010

        5 100+

        Tepelných čerpadel

        11 900+

        Fotovoltaických elektráren

        1 000+

        Fototermických systémů

        Vyvíjíme a dodáváme zařízení nejvyšší kvality, vybavené pokročilými funkcemi.

        Investujeme do vývoje vlastních produktů a řízení pomocí umělé inteligence.

        Jsme členové těchto asociací

        Carousel - Dotace
        Fotovoltaika s garancí dotace

        Fotovoltaika s garancí dotace

        pasivní
        Výkonné a spolehlivé systémy, které vytáhnou ze slunce maximum. Konzultace zdarma. Velkorysé záruky.
        pasivní
        pasivní

        Chcete vědět, kolik s našimi produkty ušetříte?

        Využijte možnosti bezplatné a nezávazné konzultace. Ozveme se vám do 24 hodin.

          PSČ *

          E-mail *

          Telefon *


          Co získám v PDF nabídce

          Vyřešte energie jednou provždy!

          Nechte si zdarma vypracovat návrh fotovoltaiky nebo tepelka přesně na míru vaší spotřebě.

          Jsme jednička na trhu v počtu realizací

          Mapa+dodavka 1
          Přes 19 000 instalací v zemích EU

          Fotovoltaickou elektrárnu vám postavíme v nížině i na horách.

          PO – PÁ 8 – 16 hod

          Fotovoltaika
          do 30 dnů nebo zdarma!

          chevron_right

          Dotace až 195 000 Kč

          chevron_right

          Úspora až 60 % el. energie

          chevron_right

          Patentované bezrámové panely

          Sledujte nás