Vyplatí se fotovoltaika v roce 2024? 5 důvodů, proč je teď ten nejlepší čas!

Zvažujete investici do vlastní fotovoltaické elektrárny a chcete vědět, kolik vás to letos bude stát? Nejste sami. Zájem o solární energii stále roste a ceny fotovoltaických systémů jsou příznivější než kdy dříve. Pojďme se společně podívat na to, co vše ovlivňuje konečnou cenu a jaká je návratnost investice do fotovoltaických panelů. 

fotovoltaika v roce 2024
Fotovoltaika
10min. čtení

Obsah

Rok 2024 se ukázal jako ideální období pro investici do fotovoltaiky. Nejenže ceny fotovoltaických systémů klesly, ale také rostoucí ceny energií a nejistá ekonomická situace podtrhují výhody vlastní výroby elektřiny. I když se cena silové elektřiny mírně snížila, celkové náklady na elektřinu pro domácnosti stále rostou. Fotovoltaika tak nabízí nejen úsporu nákladů, ale také zvýšení energetické soběstačnosti a ochranu před budoucími výkyvy cen energií.

2024

Ověřte si, zda se vám vyplatí fotovoltaika na střechu s baterií

 

    15% Vyplněno

    Na jakém typu budovy má být solární systém instalován?

    fotovoltaika

    defaultŘadový důmRodinný důmBytový důmDvojdomekKomerční budovaJiné

    Jaký tvar střechy má váš dům?

    defaultSedlová střechaPlochá střechaPultová střechaJiné

    Jste majitelem domu?

    AnoNe

    Lokalita plánované instalace fotovoltaiky

    Probíhá ověřování

    Hledáme nejvhodnější řešení s nejkratší návratností pro Vaši nemovitost

    Loading..

    Gratulujeme, našli jsme pro Vás nabídku s výhodnou návratností. Rádi vám zdarma poskytneme další informace.

    E-mail *

    Telefonní číslo *

    Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

    Na co vše lze využít energii z fotovoltaiky

    • Kompletní napájení domácnosti: Elektřina vyrobená FV panely může pokrýt veškerou spotřebu domácnosti, od osvětlení přes provoz domácích spotřebičů až po napájení počítačů a dalších elektronických zařízení.
    • Nabíjení elektromobilů: S rostoucí popularitou elektromobility se nabíjení z vlastního fotovoltaického systému stává stále častějším řešením.
    • Ohřev vody: Tepelná energie získaná z přeměny elektrické energie vyrobené FV panely může být využita k ohřevu užitkové vody pro běžné domácí potřeby, jako je mytí nádobí, sprchování či napouštění bazénů.
    • Vytápění: Integrace fotovoltaického systému s tepelným čerpadlem umožňuje využívat vyrobenou elektrickou energii k vytápění domácnosti.
    • Ukládání energie: Bateriové systémy umožňují ukládat přebytečnou elektrickou energii vyrobenou během dne a využívat ji v době, kdy není slunce, nebo při zvýšené spotřebě.
    • Prodej přebytků do sítě: Nevyužitou elektřinu je možné prodat zpět do distribuční sítě a získat tak dodatečný příjem. 

    2024

    5 důvodů: Proč je teď ten nejlepší čas na investici do fotovoltaiky v roce 2024

     

    1. Využijte státní podporu

    Státní dotační programy, jako je Nová zelená úsporám, výrazně snižují počáteční náklady na instalaci fotovoltaického systému, protože mohou pokrýt až 50 % pořizovacích nákladů. Díky nim si mohou fotovoltaiku dovolit i domácnosti s omezeným rozpočtem.

    2. S fotovoltaikou můžete snížit své roční náklady na elektřinu až o 70 %.

    Po instalaci fotovoltaického systému můžete očekávat výrazné snížení měsíčních nákladů na elektřinu – roční úspory mohou být až 70 %. Vlastní výroba energie vám umožní částečně nebo zcela se osamostatnit od rostoucích cen elektřiny na trhu.

    3. S fotovoltaickým systémem a bateriovým úložištěm se nemusíte bát ani blackoutu.

    V případě výpadku proudu totiž budete mít jistotu, že vaše kritické spotřebiče poběží dál. Už žádné obavy z nefunkční ledničky nebo zkaženého jídla. S fotovoltaikou budete mít vždy dostatek energie pro svou domácnost.

    4. Fotovoltaika se vám vrátí již za 3 až 7 let.

    I přes počáteční investici se fotovoltaika vyplatí již za několik let. Doba návratnosti se pohybuje v rozmezí 3 až 7 let. S ohledem na životnost panelů, která může dosáhnout až 30 let, představuje fotovoltaika dlouhodobě výhodnou investici.

    5. S fotovoltaikou investujete do budoucí hodnoty svého majetku

    Fotovoltaický systém nejen snižuje vaše účty za energie, ale také zvyšuje hodnotu vaší nemovitosti. Dům se solárními panely je energeticky soběstačný a šetrný k životnímu prostředí – vlastnosti, které ocení každý kupující.

    Investice do fotovoltaiky je nejen ekologicky šetrná, ale přináší také významné finanční výhody. Díky státní podpoře, dlouhé životnosti panelů a neustále rostoucím cenám energií se jedná o investici s vysokým potenciálem návratnosti. 

    Vyplatí se fotovoltaika i vám?

    Otázka, zda se fotovoltaická elektrárna vyplatí, má v drtivé většině případů jednoznačnou odpověď: ano. Za předpokladu, že majitel dokáže spotřebovat přibližně 70 % vyrobené elektřiny a má vhodný prostor pro instalaci panelů, představuje fotovoltaika rentabilní investici.

    Jaké faktory ovlivňují cenu fotovoltaiky (2024)

    Cena fotovoltaické elektrárny je výsledkem komplexní souhry několika faktorů, které významně ovlivňují celkové náklady na pořízení a instalaci tohoto systému. 

    Výkon a počet fotovoltaických panelů

    Cena fotovoltaiky se odvíjí od velikosti a výkonu systému, který potřebujete. Čím větší a výkonnější systém, tím vyšší budou pořizovací náklady. Je proto důležité pečlivě zvážit vaše energetické potřeby a zvolit optimální velikost systému.

    Panely s pokročilou technologií

    Patentované fotovoltaické panely s nejmodernější technologií a výkonem 460 Wp dosahují až o 9 % vyšší účinnosti oproti běžným panelům. Panely AIKO jsou unikátní díky odolnosti proti mikrotrhlinám, kterou ocení každý, kdo hledá dlouhodobou spolehlivost.

    Naše
    záruky

    30let

    na 88,85 % výkon panelů

    25let

    na mechanické části panelů

    2roky

    na instalaci panelů

    Velikost fotovoltaické elektrárny vám navrhneme s ohledem na vaši současnou i budoucí plánovanou spotřebu. Díky chytrému řízení spotřeby, které je součástí našich systémů, budete mít přehled o výrobě i spotřebě elektřiny a rychleji dosáhnete návratnosti své investice. Například náš Střídač Schlieger Asymo pustí až 50 % výkonu na jednu fázi pro větší odběr energie z FVE a šetří tak peníze. Je certifikovaný pro použití a řízení v komunitní energetické síti.

    2024

    Připravíme vám individuální nabídku

    Možná se vám také bude hodit:

    Systém ukládání energie

    Když zvažujete pořízení fotovoltaické elektrárny, je důležité přemýšlet i nad tím, jak naložíte s vyrobenou elektřinou. Ne vždy totiž spotřebujete všechnu energii hned ve chvíli, kdy ji panely vyrobí. Proto je dobré pořídit si systém pro ukládání energie, který vám pomůže využít maximum z vaší fotovoltaiky.

    • Bateriové úložiště: Baterie umožňují ukládat přebytečnou elektřinu vyrobenou během dne pro pozdější využití. Cena baterií se liší podle jejich kapacity a může představovat významnou část celkových nákladů.
    • Virtuální baterie: Tato služba umožňuje využívat distribuční síť jako obří baterii. Je to flexibilnější řešení, které však vyžaduje měsíční poplatky.

    Doporučení od experta! 

    Střídač

    Ten má za úkol přeměnit stejnosměrný proud, který vyrábí panely, na střídavý proud, který používají běžné spotřebiče. Bez střídače byste energii z panelů doma vůbec nevyužili. Výkon střídače musí být správně dimenzovaný podle výkonu vašich panelů, aby dokázal zpracovat všechnu vyrobenou energii.

    Doporučení od experta! 

    Optimizéry

    Ačkoli nejsou nezbytné, optimizéry zvyšují účinnost systému, zejména v případě částečného zastínění panelů. Ty sice nejsou nutnou součástí každého fotovoltaického systému, ale dokážou výrazně zvýšit jeho účinnost. Představte si, že máte na střeše několik panelů a jeden z nich je částečně zastíněný třeba komínem nebo stromem. Bez optimizéru by tento panel brzdil výkon celého systému. 

    Doporučení od experta! 

    Komplexnost instalace

    Cenu fotovoltaiky ovlivňuje také náročnost instalace. Faktory jako typ střechy, její sklon a orientace, stínění nebo nutnost dodatečných úprav mohou instalaci prodražit. Náklady se liší případ od případu, proto je vždy nutná individuální kalkulace. Nezanedbatelnou položkou v ceně fotovoltaiky jsou náklady na práci a doprovodné služby, jako je projekt, administrativa nebo revize. Tyto náklady se mohou lišit podle regionu a poskytovatele služeb.

    Doporučení od experta! 

    Nová zelená úsporám

    Při zvažování investice do fotovoltaiky je také důležité vzít v úvahu dostupné dotace, které mohou pokrýt až 50 % pořizovacích nákladů. S dotací se tak i větší systémy stávají dostupnějšími a návratnost investice se významně zkracuje.

    Doporučení od experta! 

    Orientační cena jednotlivých komponentů fotovoltaiky

    Níže uvedené ceny jsou orientační a mohou se lišit v závislosti na konkrétním výrobci, modelu, dodavateli a dalších faktorech. Na trhu existuje široká škála solárních panelů, střídačů a dalších komponentů s různými parametry a cenami. Kvalitní komponenty od renomovaných výrobců mohou mít vyšší cenu, ale často nabízejí lepší výkon, delší životnost a vyšší spolehlivost. 

    Komponenta Orientační cena za kWp (bez DPH)
    Fotovoltaické panely 15 000 – 25 000 Kč
    Střídač 10 000 – 20 000 Kč
    Montážní systém 5 000 – 10 000 Kč
    Kabeláž a konektory 2 000 – 5 000 Kč
    Jistící a měřící technika 2 000 – 5 000 Kč
    Práce a revize 10 000 – 20 000 Kč
    Bateriové úložiště 20 000 – 40 000 Kč
    Optimizéry 5 000 – 10 000 Kč

    Ceny fotovoltaických komponentů v posledních letech neustále klesají díky pokroku v technologiích a zvyšování objemu výroby. I v roce 2024 lze očekávat pokračování tohoto trendu, což by mohlo učinit fotovoltaiku ještě dostupnější.

    Jaká je cena nejprodávanější fotovoltaiky od Schliegeru

    Uvedená nabídka je pouze indikativní. Konkrétní nabídku vám vypracuje obchodní zástupce Schlieger na základě individuálních požadavků. Pro získání dotace NZÚ nebo NZÚ light je nutné splnit podmínky dotačního programu vyhlášené Ministerstvem životního prostředí.

    Malá S Střední M Velká L
    Výkon elektrárny 2024 3,96 kWp 2024 6,16 kWp 20249,68 kWp
    Kapacita baterie 2024 11,23 kWh 2024 11,23 kWh 2024 11,23 kWh
    Hybridní střídač 2024 8 kW 2024 8 kW 202410 kW
    Ceníková cena 348 436 Kč 406 238 Kč 457 156 Kč
    Zvýhodnění (dotace a sleva) 180 040 Kč 210 000 Kč 210 000 Kč
    Cena s DPH po zvýhodnění od 168 396 Kč od 196 238 Kč od 247 156 Kč

    Pokud máte dostatečnou plochu na střeše, může se vyplatit pořídit i větší systém. Přebytky elektřiny budete moci v blízké budoucnosti sdílet s rodinou či sousedy díky komunitnímu sdílení. Zjistěte ve třech krocích, kolik bude stát vaše nová fotovoltaická elektrárna. Obratem vám na e-mail zašleme PDF s kalkulací. Dále vás může zajímat:

    Jak vysoké úspory můžete očekávat z fotovoltaické elektrárny

    Řekněme, že máte fotovoltaický systém o výkonu 5 kWp a roční spotřebu elektřiny 5 MWh. V takovém případě by vám fotovoltaika mohla pokrýt až 50 % vaší spotřeby, což by znamenalo roční úsporu kolem 25 000 Kč (při průměrné ceně elektřiny 5 Kč/kWh).

    Pokud byste měli větší systém, například 10 kWp, a vyšší spotřebu kolem 10 MWh ročně, úspory by byly ještě významější. Takový systém by mohl pokrýt až 80 % vaší spotřeby a ušetřit vám tak kolem 40 000 Kč ročně.

    V případě, že byste k fotovoltaickému systému přidali i bateriové úložiště, mohli byste dosáhnout téměř 100% soběstačnosti a ušetřit tak za elektřinu až 50 000 Kč ročně (v závislosti na kapacitě baterií a vaší spotřebě).

    Dotace na fotovoltaiku v roce 2024

    V posledních letech zaznamenala instalace fotovoltaických systémů v České republice výrazný růst, což se odrazilo i ve zvýšeném čerpání státních dotací. Program Nová zelená úsporám (NZÚ) v letech 2014 až 2021 poskytl podporu více než 74 tisícům domácnostem v celkové výši přesahující 16 miliard korun.

    Od 15. 2. 2024 platí nové podmínky NZÚ pro fotovoltaiku. Díky dotacím z programu Nová zelená úsporám můžete na pořízení fotovoltaiky získat až 160 000 Kč. Maximální částku dotace až 200 000 Kč je možné získat pouze v kombinaci se zateplením objektu.

    Zároveň je snížen maximální rezervovaný výkon pro připojení do distribuční sítě. Nově je však možné získat dodatečný bonus 10 000 Kč při využití fotovoltaického systému pro ohřev vody prostřednictvím zásobníkového ohřívače o minimálním objemu 120 litrů. 

    Maximální dotace
    Až 200 000 Kč na fotovoltaiku v kombinaci se zateplením (včetně bonusu 40 000 Kč)
    Až 160 000 Kč na fotovoltaiku bez zateplení
    Jednotkové dotace na FVE
    Základní podpora 35 000 Kč nebo 60 000 Kč v kombinaci s tepelným čerpadlem
    8 000 Kč za 1 kWp instalovaného výkonu
    8 000 Kč za 1 kWh akumulované elektřiny
    Až 125 000 Kč na tepelné čerpadlo s ohřevem vody, s připojením k fotovoltaice
    + 10 000 Kč za FVE s ohřevem vody

    Pokud ale uvažujete o fotovoltaice přímo na střechu, naši odborníci ve Schliegeru vám s nimi včetně jejich vyřízení, rádi pomohou. Níže si můžete do minuty ověřit dostupnost dotací ve vašem kraji:

    Jaké zkušenosti mají naši zákazníci s fotovoltaickými systémy: ⭐⭐⭐⭐⭐

    Chcete se ujistit, že děláte správné rozhodnutí při výběru dodavatele? Navštivte naši stránku s recenzemi a přečtěte si autentické názory a hodnocení od lidí, kteří už našimi službami prošli. Jejich spokojené reakce mluví za vše a mohou být tím posledním impulsem, který potřebujete k tomu, abyste se i vy stali hrdými majiteli fotovoltaické elektrárny od Schliegeru. Neváhejte a začtěte se do příběhů našich zákazníků ještě dnes!

    Kdy se fotovoltaika nevyplatí

    Když je fotovoltaika obecně výhodnou investicí, existují případy, kdy se její pořízení nemusí vyplatit nebo kdy je návratnost investice delší. Pojďme se podívat na některé z těchto situací:

    1. V případě, že vaše střecha nesměřuje na jih, jihovýchod či jihozápad nebo má příliš malý sklon (méně než 10°), výkon fotovoltaického systému bude nižší. Za těchto okolností se může návratnost investice prodloužit a úspory na energiích budou menší.

    2. Pokud je vaše střecha po většinu dne zastíněna stromy, komínem nebo jinými budovami, výkon fotovoltaiky bude významně snížen. I částečné zastínění může mít negativní vliv na návratnost investice.

    3. Domácnosti s nízkou spotřebou elektřiny (méně než 2 000 kWh ročně) neušetří s fotovoltaikou tolik a návratnost investice bude delší. V takových situacích stojí za zvážení jiná opatření pro úsporu energie.

    4. Máte-li výhodnou smlouvu s dodavatelem elektřiny a platíte nízké ceny za kWh, úspory z fotovoltaiky budou nižší a návratnost investice se prodlouží.

    5. Plánujete-li v nejbližší době prodat svůj dům, fotovoltaika se vám nemusí stihnout vrátit. Ačkoli solární systém může zvýšit hodnotu vaší nemovitosti, není jisté, že se vám investice plně vrátí při prodeji.

    6. Je-li vaše střecha ve špatném stavu a v blízké budoucnosti bude vyžadovat rekonstrukci, instalace fotovoltaiky může být složitější a nákladnější. V takové situaci je lepší nejprve opravit střechu a až poté uvažovat o fotovoltaice.

    Přes tyto výjimky je fotovoltaika pro většinu domácností výhodnou investicí. Nejste-li si jisti, zda se vám fotovoltaika vyplatí, nechte si od Nás vypracovat analýzu pro váš konkrétní případ. Posoudí všechny faktory, včetně orientace a stavu vaší střechy, spotřeby energie a dostupných dotací, a navrhne optimální řešení pro vaše potřeby.

    Nejčastější dotazy

    Prodej elektřiny zpět do sítě je spíše příjemným bonusem než hlavním důvodem investice do fotovoltaiky. Výkupní ceny elektřiny z fotovoltaiky pravděpodobně již výrazně růst nebudou. Do návratnosti investice se tak tento příjem promítne jen minimálně. 

    Návratnost fotovoltaického systému je individuální a závisí na mnoha faktorech, jako je velikost systému, spotřeba domácnosti a další. Obecně se uvádí, že návratnost se může pohybovat mezi 3 až 7 lety.

    Pro optimální využití vyrobené elektřiny doporučujeme, aby výkon fotovoltaického systému byl minimálně 1,15 kWp na každých 1000 kWh roční spotřeby domácnosti. Tento poměr zajišťuje, že vyrobíte dostatečné množství elektřiny pro vlastní spotřebu.

    V současnosti se cena 10 kWp fotovoltaického systému „na klíč“ (včetně instalace a všech potřebných komponentů) pohybuje přibližně mezi 400 000 až 600 000 Kč bez DPH. Tato cena zahrnuje panely, střídač, montážní systém, kabeláž a práci.

    Pokud byste se rozhodli pro systém s bateriovým úložištěm, cena by se zvýšila v závislosti na kapacitě a typu baterií. Pořízení baterií s kapacitou odpovídající 10 kWp systému může stát dalších 200 000 až 400 000 Kč.

    Je však důležité mít na paměti, že díky dotacím, jako je Nová zelená úsporám, můžete získat zpět až 50 % z pořizovacích nákladů (maximálně 200 000 Kč). To znamená, že s dotací by vás 10 kWp systém bez baterie vyšel na 200 000 až 400 000 Kč.

    Proč Schlieger?

    Jsme zkušení, na trhu jsme od roku 2010

    5 100+

    Tepelných čerpadel

    11 900+

    Fotovoltaických elektráren

    1 000+

    Fototermických systémů

    Vyvíjíme a dodáváme zařízení nejvyšší kvality, vybavené pokročilými funkcemi.

    Investujeme do vývoje vlastních produktů a řízení pomocí umělé inteligence.

    Jsme členové těchto asociací

    Carousel - Dotace
    Fotovoltaika s garancí dotace

    Fotovoltaika s garancí dotace

    2024
    Výkonné a spolehlivé systémy, které vytáhnou ze slunce maximum. Konzultace zdarma. Velkorysé záruky.
    2024
    2024

    Chcete vědět, kolik s našimi produkty ušetříte?

    Využijte možnosti bezplatné a nezávazné konzultace. Ozveme se vám do 24 hodin.

    10% Vyplněno

    O co máte zájem?

      15% Vyplněno

      Na jakém typu budovy má být solární systém instalován?

      fotovoltaika

      defaultŘadový důmRodinný důmBytový důmDvojdomekKomerční budovaJiné

      Jaký tvar střechy má váš dům?

      defaultSedlová střechaPlochá střechaPultová střechaJiné

      Jste majitelem domu?

      AnoNe

      Lokalita plánované instalace fotovoltaiky

      Probíhá ověřování

      Hledáme nejvhodnější řešení s nejkratší návratností pro Vaši nemovitost

      Loading..

      Gratulujeme, našli jsme pro Vás nabídku s výhodnou návratností. Rádi vám zdarma poskytneme další informace.

      E-mail *

      Telefonní číslo *

      Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

        21% Vyplněno

        Jaký je váš nynější hlavní zdroj vytápění?

        tepelne-cerpadlo

        defaultPlynDřevoElektřinaJiné

        Kolik osob žije ve vaší domácnosti?

        1-23-45+Nelze určit

        Jste majitelem domu?

        AnoNe

        Lokalita plánované instalace tepelného čerpadla

        Probíhá ověřování

        Hledáme nejvhodnější řešení s nejkratší návratností pro Vaši nemovitost

        Loading..

        Gratulujeme, našli jsme pro Vás nabídku s výhodnou návratností. Rádi vám zdarma poskytneme další informace.

        E-mail *

        Telefonní číslo *

        Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

          15% Vyplněno

          Čím ohříváte užitkovou vodu?

          solar

          defaultPlynDřevoElektřinaJiné

          Na jakém typu budovy má být solární kolektor instalován?

          defaultŘadový důmRodinný důmBytový důmDvojdomekKomerční budovaJiné

          Jaký tvar střechy má váš dům?

          defaultSedlová střechaPlochá střechaPultová střechaJiné

          Jste majitelem domu?

          AnoNe

          Zadejte lokalitu pro nejpřesnější výpočet dotace a ceny

          Probíhá ověřování

          Zjišťujeme, zda je produkt ve vaší oblasti dostupný. Chvilku vydržte!

          Loading..

          Gratulujeme, nabídka je ve vaší oblasti dostupná!
          Rádi vám zdarma poskytneme další informace.

          E-mail *

          Telefonní číslo *

          Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

            10% Vyplněno

            Vyberte si kombinaci

            (Vyberte alespoň 2 produkty)

            fotovoltaika

            FotovoltaikaTepelné čerpadloSolární kolektor

            Jaký je Váš nynější hlavní zdroj vytápění?

            defaultPlynDřevoElektřinaJiné

            Na jakém typu budovy má být systém instalován?

            defaultŘadový důmRodinný důmBytový důmDvojdomekKomerční budovaJiné

            Jaký tvar střechy má Váš dům?

            defaultSedlová střechaPlochá střechaPultová střechaJiné

            Kolik osob žije ve vaší domácnosti?

            1-23-45+Nelze určit

            Jste majitelem domu?

            AnoNe

            Pro kterou lokalitu chcete spočítat dotaci?

            Probíhá ověřování

            Zjišťujeme, zda je produkt ve vaší oblasti dostupný. Chvilku vydržte!

            Loading..

            Gratulujeme, nabídka je ve vaší oblasti dostupná!
            Rádi vám zdarma poskytneme další informace.

            E-mail *

            Telefonní číslo *

            Odesláním formuláře souhlasím se zpracováním osobních údajů

            Vyřešte energie jednou provždy!

            Nechte si zdarma vypracovat návrh fotovoltaiky nebo tepelka přesně na míru vaší spotřebě.

            Proč Schlieger?

            Jsme zkušení, na trhu působíme více než 14 let

            Německo

            Rakousko

            Česká republika

            Slovensko

            Přes 19 000 
            instalací v zemích EU

            Přes 19 000 
            instalací v zemích EU

            Naším posláním je zajistit, aby nová generace energetických
            zařízení byla snadno dostupná pro všechny.

            Vyvíjíme a dodáváme špičkové produkty, vybavené pokročilými funkcemi.

            Investujeme do vlastního vývoje produktů a řízení pomocí umělé inteligence.

            Interně odborně proškolené týmy zvládají až 1000 instalací měsíčně.

            PO – PÁ 8 – 16 hod

            Fotovoltaika
            do 30 dnů nebo zdarma!

            chevron_right

            Dotace až 195 000 Kč

            chevron_right

            Úspora až 60 % el. energie

            chevron_right

            Patentované bezrámové panely

            Sledujte nás